Energiek en vitaal in de overgang

€5.14

9789080911222

Nieuw product

EAN13: 9789080911222
Taal
Nederlands
Bindwijze
Paperback
Verschijningsdatum
april 2009
Druk
1e druk
Afmetingen
23,8 x 17 x 1,4 cm
Aantal pagina's
158 pagina's
Illustraties
Met illustraties
ISBN13
9789080911222

Betrokkenen

Auteur
Gonnie van de Lang
Illustrator
Ank SpronkAnk Spronk
Uitgever
Bela Boek

Vertaling

Originele taal
nl

EAN

EAN
9789080911222

Meer details

  • Ook op te halen in onze winkel
  • Ruim 4.000 artikelen op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €25
  • Veilig en snel thuisbezorgd

Meer informatie

Samenvatting

De overgang is zo'n periode, vol veranderingen en kansen. Een fase die een nieuwe periode inluidt in het leven van een vrouw waarin grote lichamelijke en psychische veranderingen plaatsvinden. Een periode om nieuwe stappen te ondernemen en andere mogelijkheden te ontdekken. De aandacht en energie die in voorgaande jaren gericht was op ''moeder zijn''en ''zorgen voor '', kan nu worden gericht op zelfontwikkeling, verrijking en bewustwording.
Gebruik makend van alle ervaringen en inzichten van de afgelopen jaren ontstaat een andere manier van kijken. De vrouw leert zo het oude los te laten en zich open te stellen voor het nieuwe.
De overgang gaat veelal samen met gezondheidsklachten en onwennigheden. De Oosterse en Westerse geneeskunde kennen beiden veel remedies en hulpmiddelen om hiermee om te gaan of deze te verminderen.
Dit boek biedt in het eerste deel een beschrijving en uitleg van enerzijds de Westerse ideeën over de overgang, de bijkomende klachten en de belangrijke rol van de hormonen hierin. Anderzijds een kennismaking met de traditionele Chinese geneeskunde met aspecten als yin en yang, de vitale basissubstanties, de vijf Chinese elementen en de Oosterse visie op overgangsklachten.
Deel twee bevat praktische gezondheidsoefeningen die een positieve invloed hebben ter vermindering van overgangsklachten en verbetering van de gezondheid van de vrouw. Als hulpmiddel hierbij worden de vijf Chinese elementen gebruikt, waarin oefeningen voor elk element met de daarbij behorende organen beschreven. Diverse hulpmiddelen, voedingsadviezen en praktische tips worden behandeld.
Energiek en vitaal in de overgang zorgt ervoor dat de vrouw zich gezonder en prettiger voelt in deze periode van haar leven. Zo ook wordt een goede en krachtige basis gelegd voor de vele jaren daarna.
- 160 pagina's fullcolour
- rijk geïllustreerd met kleurenfoto's
- illustratieve tekeningen bij de lichaamsoefeningen
- genaaid

30 andere producten in dezelfde categorie: