Orang Malu - 6 cm

€5.50

Orang malu

Nieuw product

Orang malu is de Indonesische benaming voor de verlegen man. Hij wordt ook wel de Yogi-man genoemd. De boeddha die huilt om het leed van de wereld. Volgens de legende moet je de orang malu met zijn gezicht naar de deur plaatsen. De bezoekers moeten hem bij binnenkomst even over zijn hoofd aaien en hij neemt hun slechte gedachten over, zodat alle bezoekers je huis met goede bedoelingen binnenkomen.

Meer details

  • Ook op te halen in onze winkel
  • Ruim 4.000 artikelen op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €25
  • Veilig en snel thuisbezorgd

Meer informatie

Orang malu is de Indonesische benaming voor de verlegen man. Hij wordt ook wel de Yogi-man of ”weeping buddha” genoemd. De boeddha die huilt om het leed van de wereld. Volgens de legende moet je de orang malu met zijn gezicht naar de deur plaatsen. De bezoekers moeten hem bij binnenkomst even over zijn hoofd aaien en hij neemt hun eventuele slechte gedachten over, zodat alle bezoekers je huis met goede bedoelingen binnenkomen.

Als je goed voor je orang malu zorgt neemt hij je zorgen weg. Zijn armen hebben de vorm van een kind in de foetus-houding. Dit symboliseert: puurheid, reinheid en een nieuw begin. Zijn gezicht ontdek je wanneer je hem met zijn hoofd naar je toekeert. Het hart van de orang malu kan je zien wanneer je zijn rug naar je toekeert

Het beeldje is 6 cm hoog

Yogi's 20 cm t/m 40 cm alleen cash and carry

Online leverbaar met extra verzendkosten

 

De yogiman of orang malu.

 

Orang malu is de Indonesische benaming voor de verlegen man.

 

Er zijn verschillende verhalen in omloop over de geschiedenis van de yogiman:

 

Hij wordt ook wel de Yogiman of “weeping buddha” genoemd. Hij schaamt zich voor het leed in de wereld en heeft zijn toevlucht gezocht in meditatie.

 

Het beeld vertegenwoordigt de behoefte aan introspectie van jezelf, je eigen geest, en niet de fysieke wereld om ons heen.

 

Een ander zegt dat de verlegen yogi de foetushouding aanneemt en zijn voorhoofd in zijn handen drukt in een pose die bekend staat om het mystieke derde oog te wekken.

 

Weer een ander zegt dat de Weeping Yogi in eeuwige rouw en verdriet is na het vernemen van de dood van zijn eigen zoon die hij onbewust heeft gedood in de strijd.

 

 

Toch kan hij diep in zijn hart gelukkig zijn want hij heeft vrede en geluk in zichzelf ontdekt.

 

Volgens de legende moet je de yogiman met zijn gezicht naar de deur plaatsen.

De bezoekers moeten hem bij binnenkomst even over zijn hoofd aaien en hij neemt hun eventuele slechte gedachten over, zodat alle bezoekers je huis met goede bedoelingen binnenkomen.

Als je goed voor je yogiman zorgt neemt hij je zorgen weg.

Zijn armen hebben de vorm van een kind in de foetus-houding. Dit symboliseert: puurheid, reinheid en een nieuw begin.

Het hart van de orang malu kan je zien wanneer je zijn rug naar je toekeert.

Bron van leven en energie.

 

 

Zijn gezicht ontdek je wanneer je hem met zijn hoofd naar je toekeert.

Als je de Yogiman vanaf de voorkant bekijkt, kijk goed en je zult zijn lachende gezicht ontdekken; het hoofd is de neus, de handen stellen zijn tanden en de oren zijn ogen voor.
 
De Yogiman staat voor: bescheidenheid, kracht, energie en de keuze van wedergeboorte. De Yogiman zei dat het leven als een cirkel is. Er is geen begin, geen einde, maar een constante gelegenheid voor een nieuw begin.
 
De Yogiman wordt links in de kamer geplaatst als je binnenkomt, met zijn hoofd naar de ingang gericht. Hij zal alles dat hem passeert beïnvloeden met zijn kalme, positieve energie.
 
Plaats de Yogiman zo dat hij de aandacht trekt, zodat mensen worden gestimuleerd  om hun handen op zijn hoofd te leggen. 
Wanneer de persoon zich tot hem aangetrokken voelt, dient de Yogiman zijn levensdoel. Namelijk om ons eraan te herinneren dat door bescheidenheid en kracht , positieve energie kan worden gericht op een nieuw begin.
 

Volgens een soortgelijke legende moet je de yogiman met zijn gezicht naar de deur plaatsen.

De bezoekers moeten hem bij binnenkomst even over zijn hoofd aaien en hij neemt hun eventuele slechte gedachten over, zodat alle bezoekers je huis met goede bedoelingen binnenkomen.

 

De Vervaardiging van de yogiman

 

 

Bali staat bekend om zijn prachtige houtsnijwerken. Het gebied rond Ubud is de bakermat van deze houten beelden.

Ook de yogiman wordt hier vervaardigd.

Er worden diverse tropische houtsoorten gebruikt. De voornaamste is soarwood, maar ook hibiscus en crocodile wood.

Alle beelden die Uit den Vreemde importeert hebben het certificaat Legal Indonesian Wood.

Een bewijs dat vervaardiging op duurzame wijze plaats vindt.

Ons hout wordt eerst weken gedroogd om het scheuren van het beeld tegen te gaan.

Daarna start de productie in kleine familiebedrijfjes tegen een eerlijke prijs. Elke yogiman is dus een Fair Trade product.

Onderhoud:

We raden u af om uw yogiman dicht bij een warmtebron te plaatsen. Om het hout een diepe glans te geven en uitdrogen te voorkomen is het raadzaam om hem zo nu en dan met bijenwas of teakolie te behandelen.

 

 

30 andere producten in dezelfde categorie: